Poder feudal. Joc de rol sobre les relacions entre els estaments

Poder feudal neix amb la voluntat d’acostar una part de la història a les aules d’educació secundària a través d’un joc de rol. L’objectiu és tractar les relacions que s’estableixen entre els estaments durant l’alta edat mitjana d’una manera lúdica. Així, a través d’un joc de rol, l’alumnat podrà descobrir com era la societat de l’època: els diferents estaments que estructuraven la societat, com es relacionaven i quines podien ser les seves preocupacions.

Podeu jugar en qualsevol moment del cicle d’aprenentatge, ja que no és indispensable que els alumnes hagin treballat l’època i, per tant, podeu utilitzar-lo per introduir el tema. Independentment del moment en que decidiu feu servir el joc, nosaltres us recomanem que sempre existeixi un debat amb l’alumnat en finalitzar les partides

Contingut de la capsa

A la capsa hi ha les instruccions i les cartes del joc de rol:

  • Cartes dels personatges: són les que presenten els grups protagonistes del jocs i al mateix temps, se’ls comunica quin és el seu objectiu en el joc.
  • Cartes d’acció: Són les que expliquen quines opcions de joc tenen cada un dels grups.
  • Cartes d’aliment, Cartes d’exèrcit, Cartes de feu, Cartes de pecat: són les que indiquen les possessions de cada un dels grups, amb les que poden negociar.

El joc s’estructura en 4 grups: pagesos, nobles, església i comtes. Cada grup té un objectiu diferent en el joc i s’enfronta a una sèrie de problemes. Els grups hauran de saber jugar les cartes i negociar amb els altres per assolir el seu objectiu.

Si esteu interessats en el préstec només cal que els centres docents interessats us poseu en contacte amb el MHC al telèfon 93-2254700 o al correu electrònic: fcardona@gencat.cat