Sus eth Musèu

Conèixer Catalunya, descobrir el món 

El Museu d’Història de Catalunya s’ha consolidat com un referent en la divulgació del patrimoni històric i cultural del país. L’exposició permanent ofereix un relat interactiu i amè de la història de Catalunya des dels temps més remots fins als nostres dies i es complementa amb tot un seguit d’activitats educatives i culturals, projectes de conservació, tallers i exposicions temporals. Volem esdevenir un centre cultural obert i accessible a tots els públics i oferir als nostres visitants l’oportunitat d’aprendre, debatre i gaudir de la història en totes les seves vessants. 


Istòria deth Musèu

Istòria deth Musèu

Eth Musèu d’Istòria de Catalonha daurís es pòrtes en hereuèr de 1996 damb era volontat de vier un referent ena divulgacion dera istòria e deth patrimòni collectiu deth país.

Més informació
SOM Musèu d’Istòria de Catalonha

SOM Musèu d’Istòria de Catalonha

Se t’apassione era istòria e la vòs víuer intensament, hèr partida dera comunitat SOM Musèu d'Istòria de Catalonha ei era melhora opcion. Descorbís toti es avantatges que t’aufrim.

Més informació

Era nòsta organizacion

Era equipa de professionaus que trabalhen en Musèu d’Istòria de Catalonha s’organize en diferenti airaus entà dar atencion e gerir es diuèrses foncions que desvolòpe era entitat. Consulta er organigrama e era adreça electronica de cadun des departaments.

Més informació
Mission e estrategia

Mission e estrategia

El Museu d’Història de Catalunya és un instrument al servei de la conservació i de la difusió de la memòria col·lectiva del país i vol esdevenir, al mateix temps, un espai per a la trobada, el debat i la reflexió ciutadana.

Més informació
Bibliotèca Josep Benet

Bibliotèca Josep Benet

La biblioteca, gestionada pel Centre d'Història Contemporània de Catalunya, està constituïda per un fons de 10.000 llibres, una hemeroteca de 50 títols especialitzats en història i un fons antic de donacions d'un miler de títols. Està incorporada al Catàleg Col·lectiu de biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya.

Més informació

Transparéncia

Més informació
Era bastissa deth Musèu

Era bastissa deth Musèu

Eth Musèu d’Istòria de Catalonha ocupe un sector des ancians Magazins Generaus de Comèrç (MGC). Maugrat qu'era bastissa se coneish damb eth nòm de Palai de Mar, en realitat ei era unica construccion conservada deth vielh pòrt industriau de Barcelona. 

Més informació
Centre d’Istòria Contemporanèa de Catalonha

Centre d’Istòria Contemporanèa de Catalonha

Eth Centre d’Istòria Contemporanèa de Catalonha (CHCC) a per tòca era recuelhuda de documentacion sus era istòria contemporanèa de Catalonha e fomentar-ne era investigacion e  divulgacion. D’aguesta manèra, eth CHCC promò e en quauqui casi dirigís estudis e trabalhs d’investigacion, e tanben era redaccion de memòries de persones que rememòrien vivéncies dera guèrra civiu, era pòstguèrra, era luta antifranquista e er exili.

Més informació
Restaurant 1881

Restaurant 1881

En quatau estatge deth musèu trobaratz eth Restaurant 1881 qu'aufrís servici de cafetaria e de restaurant. 

Més informació

Connecta't a les xarxes socials

Més informació

Contacta amb nosaltres

Concertació de visites

93 225 42 44 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15.30 a 17.30 h) 
mhcvisites.cultura@gencat.cat

Telèfon

93 225 47 00

Correu electrònic

mhc.cultura@gencat.cat

Adreça

Pl. de Pau Vila, 3 (Palau de Mar)
08003 BARCELONA