El farcell de la postguerra

Receptes de subsistència

El retorn de l'Alta Cuina...en format econòmic

Els primers anys del franquisme, l’autarquia econòmica també manava en el món editorial i, més concretament, en els receptaris de cuina. Cuiners i editors amb experiència anterior a la guerra van apostar per la reedició de llibres i revistes no censurats pel règim. Aquest va ser el cas dels mestres cuiners Ignasi Domènech, Josep Rondissoni i Joan Vila que, amb els noms castellanitzats, reapareixen a la reedició de gran part de les seves obres adaptades als nous temps. Domènech aposta per incloure noms de dones als títols dels seus llibres, com l’obra Marichu. La mejor cocinera española i Claudina sabe guisar. Platos de cocina fáciles. Rondissoni edita la seva gran obra mestra, Culinaria. Nuevo tratado de cocina i col·labora amb Gallina Blanca mentre imparteix classes a la Secció Femenina de FET y de las JONS, i Joan Vila dona classes de cuina a la Institució Cultural Femenina del passeig de Gràcia i reedita el Fichero Vila amb el patrocini de les ferreteries Dos Leones de Barcelona.