Activitats comunitat SOM Museu d’Història de Catalunya

Durant aquest any, hem programat un seguit d'activitats pels membres de la comunitat SOM Museu d'Història de Catalunya per tal que pugueu gaudir intensament i en exclusiva d'algunes propostes culturals al voltant de la nostra història:

  • 5 de maig a les 18.30 h. Visita guiada a l’exposició “Guillén. Màgia a l’espai escènic'. Tot i que les seves creacions han donat la volta al món, pocs coneixen qui és Guillén. Dibuixant satíric, pintor i escenògraf de llarga i fecunda trajectòria, Joan J. Guillén és un creador visual al servei de les arts de l'espectacle i de la crítica social i política. L’exposició posarà en valor les diverses facetes del seu treball i el farà visible a través de dibuixos originals, premsa, revistes, cartells, objectes, artefactes teatrals i projeccions virtuals.
  • 29 de maig a les 11.30 h. Visita guiada a l’exposició “Guillén. Màgia a l’espai escènic'. Tot i que les seves creacions han donat la volta al món, pocs coneixen qui és Guillén. Dibuixant satíric, pintor i escenògraf de llarga i fecunda trajectòria, Joan J. Guillén és un creador visual al servei de les arts de l'espectacle i de la crítica social i política. L’exposició posarà en valor les diverses facetes del seu treball i el farà visible a través de dibuixos originals, premsa, revistes, cartells, objectes, artefactes teatrals i projeccions virtuals.
  • 9 de juny a les 18.30 h. Visita guiada a l’exposició “Guillén. Màgia a l’espai escènic'. Tot i que les seves creacions han donat la volta al món, pocs coneixen qui és Guillén. Dibuixant satíric, pintor i escenògraf de llarga i fecunda trajectòria, Joan J. Guillén és un creador visual al servei de les arts de l'espectacle i de la crítica social i política. L’exposició posarà en valor les diverses facetes del seu treball i el farà visible a través de dibuixos originals, premsa, revistes, cartells, objectes, artefactes teatrals i projeccions virtuals.
  • 19 de juny a les 11.30 h. Itinerari 'Edificis viatgers' pel centre de Barcelona. A partir del llibre de Jordi Peñaroja, proposem un itinerari a través d’uns viatgers molt especials: els edificis que poblen la ciutat de Barcelona. Tallats en part, muntats de nou en d’altres llocs, mostrarem com els edificis no sempre han estat on són ara. Recorrerem la zona de Ciutat Vella, passarem per edificis com la Casa Clariana-Padellàs, les Columnes del Temple d’August, l'Església de Sant Miquel, l’Església de Montsió i Església de Santa Marta del carrer de la Riera de Sant Joan.
  • 30 de juny a les 18.30 h. Visita guiada a l’exposició “Guillén. Màgia a l’espai escènic'. Tot i que les seves creacions han donat la volta al món, pocs coneixen qui és Guillén. Dibuixant satíric, pintor i escenògraf de llarga i fecunda trajectòria, Joan J. Guillén és un creador visual al servei de les arts de l'espectacle i de la crítica social i política. L’exposició posarà en valor les diverses facetes del seu treball i el farà visible a través de dibuixos originals, premsa, revistes, cartells, objectes, artefactes teatrals i projeccions virtuals.
  • 15 de setembre a les 18.30 h. Visita guiada a l’exposició “Guillén. Màgia a l’espai escènic'. Tot i que les seves creacions han donat la volta al món, pocs coneixen qui és Guillén. Dibuixant satíric, pintor i escenògraf de llarga i fecunda trajectòria, Joan J. Guillén és un creador visual al servei de les arts de l'espectacle i de la crítica social i política. L’exposició posarà en valor les diverses facetes del seu treball i el farà visible a través de dibuixos originals, premsa, revistes, cartells, objectes, artefactes teatrals i projeccions virtuals.
  • 2 d’octubre a les 11.30 h. Itinerari 'Edificis viatgers' pel centre de Barcelona. A partir del llibre de Jordi Peñaroja, proposem un itinerari a través d’uns viatgers molt especials: els edificis que poblen la ciutat de Barcelona. Tallats en part, muntats de nou en d’altres llocs, mostrarem com els edificis no sempre han estat on són ara. Recorrerem la zona de Ciutat Vella, passarem per edificis com la Casa Clariana-Padellàs, les Columnes del Temple d’August, l'Església de Sant Miquel, l’Església de Montsió i Església de Santa Marta del carrer de la Riera de Sant Joan.
  • 12 de desembre a les 11h. Trobada de Nadal. Ens trobarem amb el museu amb la directora Margarida Sala, que presentarà la programació d'exposicions i activitats per l'any 2022. Visita guiada a l’exposició “Els tres fotògrafs Català” (títol provisional). La mostra recupera l'obra d'una nissaga de fotògrafs que forma part de la iconografia de la història del nostre país: Pere Català i Pic, Pere Català i Roca i Francesc Català-Roca, tres fotògrafs d’una mateixa nissaga i tres màxims exponents de la fotografia a Catalunya.

Informació pràctica

Preu: activitat gratuïta 

Inscripció: inscripció gratuïta a mhcvisites.cultura@gencat.cat o al 932254244. 

Lloc: Museu d'Història de Catalunya (com arribar-hi). Trobada al vestíbul. 

Contacte: al telèfon 932254244 o a l’adreça mhcvisites.cultura@gencat.cat

Informació: L’oferta d’activitats està subjecta a l’evolució de la crisi de la Covid-19 i a les indicacions de les autoritats sanitàries al respecte. Per tal de garantir una visita de qualitat i segura per a tothom, els grups per les visites guiades seran amb aforament limitat. És obligatori dur la mascareta posada durant la visita.