Viladecans Cartells

Del 16 de maig a l'1 de setembre de 2024

Des de finals dels anys seixanta, la trajectòria artística de Joan-Pere Viladecans ha estat vinculada als moviments socials i culturals de Catalunya. Ha fet més de cent cartells per a pel·lícules i obres de teatre, llibres i festivals de poesia, en favor de l’oficialitat del català i dels drets humans. Ha col·laborat amb entitats i associacions. Ha celebrat la continuïtat de projectes de país en el camp del coneixement, la comunicació i la cultura popular. Cada exposició de Viladecans ha estat acompanyada d’un cartell que és una obra única.

Aquesta exposició recull tots els cartells de Viladecans, els llibres d’artista i les col·laboracions editorials. Ens acosta el seu llenguatge simbòlic i poètic i en mostra l’evolució en diferents etapes. I, per damunt de tot, transmet un missatge desinhibit i estimulant sobre els valors col·lectius i el compromís amb la cultura.

“En definitiva, l’art en realitat no és altra cosa que animar en el seu sentit estricte, o sigui: donar vida. Amb perdó: més pedagogia i menys laments. Així doncs: el final de la cultura? Impossible, l’home i el seu existir són història, creació, imaginació... i cultura.”

Joan-Pere Viladecans. No ho veig gaire clar. 2018.

Nocturns

L’espai de la cultura

Un llenguatge de símbols

La revolta poètica

Cartells per a exposicions

Natural, orgànic

Celebració i permanència

Matèria i forma

Explora l'exposició