Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya

Museu de Terrassa

Museu de Terrassa

El Museu de Terrassa està integrat per diferents espais, elements i col·leccions del patrimoni cultural terrassenc.

  • Castell Cartoixa de Vallparadís El Castell Cartoixa de Vallparadís és un edifici original del segle XII que es converteix en cartoixa en els segles XIV-XV. Fou restaurat durant els anys cinquanta i des del 1959 ha desenvolupat usos museístics.
  • La Seu d'Ègara / Esglésies de Sant Pere El Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere és el resultat d’un seguit de transformacions i construccions arquitectòniques al llarg del temps, des d’època ibèrica fins a l’actualitat. Del Conjunt, destaca l’arquitectura medieval de les tres esglésies que l’integren: la Sant Pere, la de Sant Miquel i la de Santa Maria. També són de caràcter excepcional els testimonis conservats dels edificis del bisbat visigòtic d’Ègara (basíliques, baptisteris…), les pintures murals altmedievals i romàniques i els retaules gòtics.
  • Casa Alegre de Sagrera La Casa Alegre de Sagrera es va construir a començament del segle XIX. D’aquesta primera època es conserven pintures murals a les sales de la primera planta. L’any 1911, l’edifici es reforma convertint-se en un model d’habitatge de la burgesia industrial. La reforma segueix un estil marcadament modernista. Des del 1973 desenvolupa usos museístics.
  • Torre del Palau i Centre d'interpretació de la Vila Medieval de Terrassa La torre del Palau és un dels pocs elements que es conserven in situ de l'antic Castell Palau de Terrassa, construït a partir del segle XII. Constitueix l'edifici més emblemàtic de la ciutat perquè és el referent visible de la vila medieval de Terrassa, origen de la ciutat actual.
  • Claustre del Convent de Sant Francesc d'Assís de Terrassa El convent de Sant Francesc d'Assís, de frares menors recol·lectes, es va començar a construir el 1609 prop del torrent de Vallparadís i es va inaugurar l'any 1612.

.

Més informació a http://www.terrassa.cat/es/museu