El Museu d’Història de Catalunya fa 25 anys

  • 25 anys dedicats a la difusió i conservació de la història, la cultura i el patrimoni que constitueixen la memòria col·lectiva del nostre país.
  • Mira el clip dels 25 anys, descobreix les peces estrella i juga al quiz del Museu.
El clip dels 25 anys

L'artista gràfica Maria Calvet ens ha preparat un clip que fa un viatge a través del passat, el present i el futur del Museu amb la tècnica de visual thinking. Ens acompanyes?

25 anys, 25 objectes

Les peces estrella en línia

Endinsa't en el nou site 25 anys, 25 objectes i explora els objectes estrella de la col·lecció del Museu que hem seleccionat i digitalitzat per commemorar l'aniversari. 

Els quiz dels 25 anys

Joc en línia per a tots els públics

Posa a prova els teus coneixements i descobreix un munt de curiositats sobre la història de Catalunya amb els quiz La màquina del temps (públic familiar) i 25 anys, 25 preguntes d'història (públic adult). Petits i grans, a jugar!

Histogamers

L’aniversari també es trasllada a les xarxes socials amb l’activitat Histogamers, una connexió en streaming amb l’historiador i streamer, Eudald Navarro, que ens recomanarà una selecció de videojocs de temàtica històrica i junts analitzarem fins a quin punt són fidels a la història.

 

Audioguia

Sota el títol L’altra cara de la Història, la nova audioguia en clau de gènere acompanyarà les persones que ens visitin a través de les sales seguint un fil propi, la mirada de les dones –algunes poderoses, d’altres anònimes–, que ens permet posar en relleu qüestions que no són necessàriament les que recull la història oficial.

Signoguia

Amb una voluntat d’esdevenir un equipament més accessible i inclusiu, s’ha creat una guia en llengua de signes catalana (LSC) per a persones amb sordesa. La nova Signoguia és un servei gratuït que es pot descarregar al web del Museu i que proposa un recorregut per l’exposició permanent a través del mòbil o la tauleta dels mateixos usuaris.