La ciutat immortal

La ciutat immortal és un joc narratiu d’enginy i observació destinat a joves a partir de 12 anys que es desenvolupa a l’exposició permanent del museu.

Els jugadors s’organitzen en diferents equips que gestionen l’esdevenir d’una ciutat durant diverses etapes històriques, tot resolent els reptes que se’ls plantegen, obtenint recursos i prenent decisions que afectaran al seu destí en els segles posteriors. Amb cada repte, els participants acumulen punts per convertir la seva ciutat en la més prestigiosa.

A qui s’adreça? 

El joc està pensat per nois i noies a partir de 12, però a l’equip hi poden participar adults. Per jugar cal formar un equip de 2 a 5 persones. 

El temps previst per fer el recorregut és de 90 minuts.

Com s’hi juga? 

Abans de començar, els equips reben les instruccions i la guia de joc que recull els 9 enigmes a resoldre i una narració tipus tria la teva història.

Durant el recorregut, els equips visiten cinc etapes històriques diferents, des de la prehistòria a l’època contemporània. A cada època, la guia els planteja un repte o enigma que només podran resoldre a través de l’enginy i l’observació de l’exposició. Entre aquests jocs hi ha mots encreuats, desxifrar noms i números, i jocs d’observació. La solució sempre és un número que dona la clau per continuar avançant.

Al llarg del joc, les persones que participen, com a dirigents de la ciutat, s’enfronten a dilemes que els obliguen a prendre decisions que marcaran el desenvolupament de la seva urbs. Segons l’opció que es triï, les conseqüències seran diferents i s’obtindrà una puntuació diferent.

Al final del joc, el nom de la cada ciutat s’afegirà a un rànquing amb els punts que s’hagin obtingut.

Baixa't el manual en PDF!
pdf: 862.232 Kb

El joc ha estat creat per al Museu per Mateu i Martí Lucas Feliu (Tot Jugar), especialistes en la creació de jocs entesos com a eina de cohesió social, generació de vincles i transmissió de coneixements. 

Activitat properament disponible

  • Dia i hora: Estrena el dissabte 14 d'octubre a les 17h, gratuït en motiu de les Jornades Europees de Patrimoni. Inscripcions
  • Properes sessions: 11 de novembre i 9 de desembre, tots dos a les 17h.
  • Preu: 5€ per persona
  • Més informació: mhcvisites.cultura@gencat.cat i 93 225 42 44 (Els grups i entitats podreu demanar informació per tal de realitzar sessions adequades al vostre grup)