La ciutat immortal és un joc de pistes destinat a joves a partir de 12 anys que es desenvolupa a l’exposició permanent del museu.
Els jugadors s’organitzen en diferents equips que gestionen l’esdevenir d’una ciutat durant diverses etapes històriques, tot resolent els reptes que se’ls plantegen, obtenint recursos i prenent decisions que afectaran al seu destí en els segles posteriors. Amb cada repte, els participants acumulen punts per convertir la seva ciutat en la més prestigiosa.
A qui s’adreça?
El joc està pensat per nois i noies a partir de 12, però a l’equip hi poden participar adults. Per jugar cal formar un equip de 2 a 5 persones.
El temps previst per fer el recorregut és de 90 minuts.
Com s’hi juga?
Abans de començar, els equips reben les instruccions i la guia de joc que recull els 9 enigmes a resoldre i una narració tipus tria la teva història.
Durant el recorregut, els equips visiten cinc etapes històriques diferents, des de la prehistòria a l’època contemporània. A cada època, la guia els planteja un repte o enigma que només podran resoldre a través de l’enginy i l’observació de l’exposició. Entre aquests jocs hi ha mots encreuats, desxifrar noms i números, i jocs d’observació. La solució sempre és un número que dona la clau per continuar avançant.
Al llarg del joc, les persones que participen, com a dirigents de la ciutat, s’enfronten a dilemes que els obliguen a prendre decisions que marcaran el desenvolupament de la seva urbs. Segons l’opció que es triï, les conseqüències seran diferents i s’obtindrà una puntuació diferent.
Al final del joc, el nom de la cada ciutat s’afegirà a un rànquing amb els punts que s’hagin obtingut.
El joc ha estat creat per al Museu per Mateu i Martí Lucas Feliu (Tot Jugar), especialistes en la creació de jocs entesos com a eina de cohesió social, generació de vincles i transmissió de coneixements.
Activitat:
- Dia i hora: Dissabte, 26 d'octubre, 23 de novembre i 21 de desembre a les 16:30h.
- Preu: 5€ per persona. Places limitades. Podeu adquirir la vostra entrada a través d’aquest enllaç.
- Més informació: mhcvisites.cultura@gencat.cat i 93 225 42 44 (Els grups i entitats podreu demanar informació per tal de realitzar sessions adequades al vostre grup)