Xarxa de Museus d'Etnologia de Catalunya

Museu Etnològic i de Cultures del Món

Museu Etnològic i de Cultures del Món

El Museu Etnològic i de Cultures del Món és un museu que pretén preservar i difondre el patrimoni cultural, reflexionant sobre canvis i conflictes de la societat per esdevenir un Museu Social. Tot i la seva llarga història, adoptà el nom actual el 2018 com a resultat de la fusió del Museu Etnològic de Barcelona i del Museu de les Cultures del Món. Té dues seus: Montjuïc i Montcada.

Tot i que la missió principal del museu continua sent la preservació i difusió del patrimoni cultural, en aquesta nova etapa es vol traspassar la idea tradicional de museu, exhibir la col·lecció, i apostant per un concepte de museu que reflexioni sobre els canvis i els conflictes de la societat, comparteixi coneixement i convidi a persones i col·lectius a participar d’ell per convertir-se en referent de la Museologia Social.

  • Museu Etnològic i de Cultures del Món- Parc Montjuïc.

És l’espai de recerca i divulgació de coneixement. La seva activitat és de centre d’investigació. La filosofia de l’equipament de Montjuïc a través de les seves exposicions de referència, l’exposició estable i la reserva visitable és: l’esperit del museu, el seu significat i què vol transmetre. Les seves exposicions permanents s’han concebut amb la finalitat d'explicar com funciona l'antropologia com a disciplina científica

  • Museu Etnològic i de Cultures del Món- Montcada

És una mostra significativa de les col·leccions i peces que té el Museu Etnològic i de Cultures del Món, i no trobarem mai una exposició de referència. L’exposició permanent d’aquest equipament fa d'aparador de la col·lecció del Museu. Trobem peces etnogràfiques que ensenyen i expliquen com som, actuem i creiem diferents societats d’arreu del món, desenvolupant així la nostra cultura característica. La distribució es fa en àmbits geogràfics. És l’espai divulgatiu i dinàmic del museu i es posarà de relleu a través d’activitats, exposicions temporals i esdeveniments.