Història de Catalunya per a joves (... i no tan joves)

El Museu d'Història de Catalunya i Editorial barcanova han concebut aquest llibre d'Història de Catalunya per a joves (... i no tan joves) com una primera aproximació al coneixement del nostre passat.

Sense fer-ne una obra exhaustiva, s'hi repassen els moments cabdals i les transformacions socials que s'han succeït, amb la voluntat que ens ajudin no solament a conèixer allò que ens ha conformat com a poble, sinó també el nostre present.

S'ha esmerçat el màxim esforç a fer-la entenedora, pràctica i plena de detalls que poden ajudar a trobar aquell àmbit d'interès per al lector jove... i no tan jove. A més del relat històric corresponent a cada època, també podreu trobar espais dedicats als infants, als documents i a la música del moment, a la dona, als personatges clau, a la ciència i a la tecnologia, a la cultura i a altres propostes, com ara visites als espais historics, receptes d'època o l'apartat "fem d'historiadors" que convida al lector a aproximarse a la investigació del nostre passat.

L’obra s’estructura en vuit capítols que es corresponen amb els àmbits de la Història de Catalunya que recorre el Museu en la seva exposició permanent, amb l’objectiu de facilitar la visita i complementar la lectura del llibre. Aquests són: Les arrels profundes, El naixement de Catalunya, La Mar Nostra, La Catalunya Moderna, Vapor de Nació, Els anys elèctrics, Desfeta i repressa i Catalunya.cat.

L'obra utilitza àmpliament els referents i els recursos del Museu d'Història de Catalunya per involucrar els lectors joves en la seva lectura, i fer-ne en cada cas una aventura personal.

Fitxa del llibre

  • Autor: Museu d'Història de Catalunya
  • ISBN: 978-84-489-3313-5
  • Preu: 21,90 €
  • Pàgines: 176
  • Mides: 23,5 x 29,5 cm