Candel

El Polític

“Más que el arte de cabalgar, en política tendrías que dominar el arte de descabalgar. El independiente, en política, es el que más depende de todos y de todo, el único que no es nadie”

Durant molts anys, l’autor s’erigí com a representant del món obrer i també de sindicats com Comissions Obreres. L’ebullició política de l’època, el trasbals final del franquisme, el desgavell de la transició i la necessitat també de representar el sector obrer el van fer presentar-se a les primeres eleccions del 1977, amb èxit total. Va ser escollit senador a les Corts espanyoles per la demarcació de Barcelona, sota la candidatura de l’Entesa dels Catalans. El 15 de juny de 1977 va aconseguir, juntament amb Josep Benet i Alexandre Cirici Pellicer, la cota màxima d’1.260.695 de vots.

El 1979 es presentaria com a independent a la candidatura municipal del Psuc, a L’Hospitalet de Llobregat, i tornaria a guanyar. Fou elegit regidor de cultura a l’Hospitalet, també per la llista del PSUC. La feina al capdavant de l’administració, però, el deixà ben decebut.