Xarxa de Museus d'Etnologia de Catalunya

Museu de la Mediterrània

Museu de la Mediterrània

El Museu de la Mediterrània t’acompanya a descobrir el territori amb els cinc sentits, i a interpretar el paisatge natural i cultural dels pobles mediterranis a través dels sons, la música i la seva gent. Situat a la casa pairal de Can Quintana, al bell mig de la vila de Torroella de Montgrí, dedica la seva exposició permanent a fer un recorregut integral a la natura, cultura i diversitat del paisatge humà del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter. A més a més, el Museu de la Mediterrània acull diferents exposicions temporals de temàtica diversa i una sala destinada a l’art contemporani. Des del 2019 compta amb un espai dedicat als Gegants i Bèsties de la imatgeria festiva de Torroella que esdevé la referència a una tradició de més de quatre-cents anys.

El Museu de la Mediterrània és, també, centre referent en la temàtica sardanística, com a música i dansa originària del territori, i disposa de diversos fons de gran importància dedicats a la sardana.

El Centre de Documentació del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, dóna al Museu de la Mediterrània, el valor afegit de ser l’espai de custòdia de documents, recerques i publicacions de tot l’àmbit geogràfic que referencia. I també compta com a seu de la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis que, en col·laboració amb la Universitat de Girona, aprofundeix en diferents àmbits d’estudi i recerca del medi.