Recursos on-line

Dones en lluita

Dones en lluita

Les fites que han marcat la història de l’alliberament de la dona

Des que, l’any 1791, Olympe de Gouges redactava la Declaració dels drets de la dona i de la ciutadana com a reacció de la Declaració dels drets de l’home i del ciutadà, que només reconeixia la condició de ciutadania als homes i deixava les dones en situació d’inferioritat, moltes dones han alçat la veu, han lluitat i han reivindicat aquests drets.

El Museu d’Història de Catalunya ha endegat una línia de revisió de continguts amb l’objectiu de deixar de banda un relat esbiaixat de la història i donar visibilitat a les aportacions i el compromís de les dones en la construcció de la societat.

Aquestes dues cronologies que presentem volen ser útils a totes aquelles persones interessades en les conquestes femenines que s’han aconseguit al llarg del temps, en pro de l’obtenció del sufragi femení i en defensa dels drets, la ciutadania i la cerca de la igualtat.

prueba prueba prueba

Manifestació en favor de l'avortament. Arxiu Ca la Dona.

Imatge de la capçalera: Detall de A Versaille, à Versaille. Gravat . Aiguafort acolorit. Les dones parisenques van marxar cap a Versaller per exigir a Lluis XVI el seu retorn a París. Musée Carnavalet, sig. G 27955 ©de la fotografia: Musée Carnavalet/Roger-Violet. Imatge de l’esquerra: Manifestació convocada pels col·lectius feministes, per defensa una expressió lliure de la sexualitat i garantir els drets reproductiu ©de la fotografia: Pilar Aymerich. Imatge de la dreta:  Seu de l’organització feminista Women Suffrage a Ohio, 1912 American Photographer ©de la fotografia: Schelesinger Library, Radcliffe  Institute, Harvard University/The Bridgeman Art Library Nationality                                                                                                                                             

Descàrregues 

Cronologia de la lluita pels drets de les dones. Dra. Mary Nash. Universitat de Barcelona. 

Taula cronològica mundial de l’accés de les dones al sufragi. Dra. Mary Nash. Universitat de Barcelona. 

.