Col·loqui «Il·lustració i ciència. La il·lustració científica»

Dins del cicle d'activitats relacionades amb l'exposició temporal «L'art de la ciència. Jordi Sabater Pi», el Museu d'Història de Catalunya ha organitzat un col·loqui on diferents experts i representants del món científic català reflexionaran sobre l'us de la il·lustració científica en l'actualitat. En plena era del vídeo i les tecnologies digitals semblaria que la il·lustració ha quedat obsoleta en el món de la ciència. Però no és així. El dibuix continua sent una eina important tant en la recerca com en la divulgació. El dibuix integra detalls copsats al llarg d’hores d’observació o simplifica per fer-ho entenedor. La xerrada comptarà amb la presència de:

  • Alfonso Zarzoso. Conservador del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya. Importància que ha tingut el dibuix en el camp de la medicina i el paper que encara té per la seva capacitat de ressaltar i simplificar.
  • Blanca Martí Ahumada. Il·lustradora especialitzada en dibuix científic i naturalista. Ens introduirà al paper de la il·lustració en treballs científics i divulgatius, vinculats a l’àmbit de la natura.
  • Ramón Alvárez Arza. Arqueòleg i il·lustrador. Ens aproparà a la il·lustració com a eina de documentació i de divulgació del patrimoni.

La conducció del col·loqui anirà a càrrec de Pere Renom, reconegut biòleg i periodista especialitzat en divulgació científica.

«El fet de dibuixar obliga primer de tot a observar allò que és objecte d’estudi i, en segona instància, el mateix fet de dibuixar implica implícitament l’adquisició de coneixement d’allò que és objecte d’estudi».

Jordi Sabater Pi

Informació pràctica