Activitats educatives

El sucre. Quina història!

El sucre. Quina història!

Sabeu què és i per a que servia la melassa? I quina olor fa la canyella? Us proposem un viatge pels sentits per tocar, olorar i tastar diferents aliments que han acompanyat la vida quotidiana dels homes i les dones al llarg del temps.

Passejarem des de la prehistòria fins a l’actualitat i haurem de tenir el nas, els ulls i la boca ben oberts. Preparats?

Quins continguts estructuren l’activitat?

L’activitat es planteja com un itinerari històric a través dels hàbits alimentaris dels diferents pobles i cultures que han confluït en la formació del que avui és Catalunya, des de Roma, l’Islam i l’època medieval fins als nostres dies. L'objectiu final és observar com l’alimentació ha estat un reflex dels trets culturals i d’identitat de cada poble.

Com és la dinàmica de l’activitat?

Aquesta activitat es fonamenta en senzilles explicacions en cadascun dels àmbits de treball. Durant la visita els nens i nenes taste diferents productes dolços. El desenvolupament de l’itinerari s’estructura en propostes que duen a l’observació, la recerca i l’experimentació, mitjançant la utilització dels diferents mòduls en què s’estructura l’exposició permanent.

Què aprendrem?

A partir de la dinàmica participativa que planteja l’activitat els alumnes aprenen a situar determinades accions en el passat, el present o el futur i a classificar i ordenar conjunts de dibuixos o fotografies sobre l’evolució d’un producte, objecte o artefacte.

Competències bàsiques

  • Interpretar l’entorn sociocultural proper, a partir dels coneixements adquirits i d’informacions bàsiques facilitades sobre canvis i continuïtats al llarg del temps.
  • Adoptar hàbits i conductes sobre l’alimentació.
  • Mostrar actituds de respecte actiu envers les persones que visiten el museu.

Informació pràctica 

Nivells recomanats: públic amb necessitats educatives especials

Durada: 1 hora i 30 minuts

Nombre d’alumnes per educador: 25 alumnes

Preu de l’activitat: 81 €

Informació i reserves:mhcvisites.cultura@gencat.cat | 93 225 42 44

Us recomanem que si sou una Escola d’Educació Especial comuniqueu les característiques del vostre grup en el moment de fer la reserva per tal d’adaptar el millor possible la visita a les vostres necessitats.