El Museu d’Història vol expressar el seu condol per la mort del Sr. Pere Rosés

El Museu d’Història de Catalunya vol expressar el seu condol per la mort del Sr. Pere Rosés, que formava part del Consell dels Savis des de l’any 2013.

Nascut el 1924 a Barcelona, Pere Rosés ens parlava amb passió i admiració del grup escolar Jacint Verdaguer de Barcelona, de l’Institut-Escola del Parc. Com tota la seva generació, va patir els bombardejos i les penúries de la guerra civil (1936-39) i un intent de marxar a l’exili amb la família que finalment no es va produir. Finalitzada la guerra civil i de retorn a Barcelona, el seu pare va patir la repressió franquista. En Pere Rosés, treballant de dia i estudiant per les tardes, va poder realitzar els estudis per aparellador tècnic. Ja d’adult va ser l’aparellador municipal de Sant Vicenç dels Horts durant molts anys.

 El Consell dels Savis és una activitat d’història oral i viscuda realitzada per un grup de persones grans, voluntàries del museu, en la qual alumnes, docents i membres del consell es traspassen mútuament experiències de vida, de memòria, d’història, de passat i de present. Dintre d’aquesta iniciativa, el Pere Rosés havia explicat les seves experiències a molts alumnes de centres educatius d’arreu del país.

Enguany, l’àrea d’Acció Cultural i Educativa del museu va gravar una entrevista que recollia la seva experiència de vida. En el següents enllaços, en Pere ens explica per què va entrar a formar part del Consell dels Savis així com la seva escolarització als grups escolars de la Barcelona republicana.