El fil de la memòria: Boix, Benet i Roig.

Enguany es commemora el centenari del naixement de l’advocat, historiador i polític Josep Benet. Amb l’objectiu de recordar la seva persona, el Museu d’Història de Catalunya i el Memorial Democràtic organitzen la taula rodona El fil de la memòria: Boix, Benet i Roig.

La taula rodona, proposarà una mirada a Josep Benet com a nexe vertebrador entre Francesc Boix, deportat al camp de concentració de Mauthausen i figura clau en els judicis de Nuremberg, i l’escriptora Montserrat Roig, autora del llibre Els catalans als camps nazis. El principal responsable de què Montserrat Roig l’escrivís fou el mateix Benet. Aquesta publicació de referència va donar a conèixer l’horror dels camps nazis i la presència de milers de catalans en aquells indrets.

La taula todona recordarà aquestes figures. A més, explicarà com es va establir la relació entre Benet i Roig i com, gràcies a aquest llibre, es va poder difondre l’actuació de Francesc Boix i donar nom i veu als deportats i deportades catalans. Hi participaran Rosa Toran, historiadora, Jordi Amat, filòleg i escriptor i Pilar Aymerich, fotògrafa. La taula serà moderada per la periodista Mònica Planas.

Informació pràctica 

Dies: 23 d'octubre

Horari: De 11 a 13 h 

Assistència presencial: Per poder assistir, cal inscriure's-hi a través d'aquest formulari. Les inscripcions seran ateses per rigorós torn de sol·licitud. Aforament limitat a 30 persones. Ús obligatori de mascareta.

Seguiment en línia: l’acte es podrà seguir en streaming a través de la plataforma ZOOM. Enllaç: https://us02web.zoom.us/j/87892207687

Més informació: al telèfon 932254700 a l’adreça mhc.cultura@gencat.cat.

Montserrat Roig amb Josep Benet © Pilar Aymerich

Coorganitzat amb: