Inauguració de l'exposició "Els plaers de mirar"

Aquest dijous 16 de novembre tindrà lloc l'acte d’inauguració de l’exposició “Els plaers de mirar. Tresors del fons bibliogràfic de la Universitat de Barcelona” que es podrà visitar de forma gratuïta fins el proper 25 de febrer de 2018, al vestíbul del Museu d’Història de Catalunya.

Els plaers de mirar és un espai per delectar-se en la contemplació de llibres antics i entrar, així, en el món poc conegut del que durant molts segles va ser el màxim vehicle del saber: el llibre.
L’exposició ressegueix com la humanitat ha utilitzat l’escriptura i el llibre per comprendre el món que l’envolta i vehicular les seves inquietuds, creences o formes de vida. I porta el visitant a conèixer diferents aspectes dels llibres antics: la diferència entre manuscrit, incunable i imprès, els diferents suports, les escriptures i les enquadernacions.

La mostra ha estat organitzada pel Museu d’Història de Catalunya i la Universitat de Barcelona, que conserva, estudia i difon un ric fons bibliogràfic patrimonial del qual s’han extret les obres seleccionades per l’exposició.

Descobreix més detalls d’aquesta exposició en el següent enllaç

Detall d'un llibre de Leonhart Fuchs (S.XVI)

Enquadernació d'un llibre pontifici

Informació pràctica