Insight, de Joshua Cesa, a la col·lecció del Museu d'Història de Catalunya

El passat 9 de novembre el Museu d’Història de Catalunya va formalitzar la incorporació de l’obra d’art sonor Insight a la seva col·lecció, realitzada per l’artista Joshua Cesa, amb col·laboració amb els artistes sonors Alessio Sorato i Lorena Cantarut.

L’obra, instal·lada a la part final de l’exposició «Flames a la frontera: Catalunya i la Gran Guerra» el passat 28 d’agost, s’articula en un set de dos campanes auditives, The Bell of Artillery Echoes i The Bell of War Soundscapes. Els efectes sonors consisteixen en una reinterpretació auditiva de fets recollits als  llibres i diaris escrits per testimonis de la Primera Guerra Mundial. Relats com els de Frederic Pujolà en la crònica El Tabac, apareguda a El Poble Català el 6 de desembre de 1914 i compilada en la seva antologia de textos de a guerra De la trinxera estant (1918), analitzada actualment pel dr. Francesc Montero al volum From the Front. Zibaldone della Grande Guerra, editat per Tancredi Artico (2017).

L’acte de donació va comptar amb la presència de l’artista Joshua Cesa, la directora artística de l’ONG IoDeposito, Chiara Isadora Artico, i un dels comissaris de l’exposició «Flames a la frontera: Catalunya i la Gran Guerra», el dr. Francesc Montero Aulet. Pel que fa a la representació institucional, hi va assistir la directora del museu, Margarida Sala i Albareda, acompanyada de Mariona Companys i Raquel Castellà, de l’àrea de Gestió Museogràfica.

Les campanes de l'obra Insight instal·lades al final de l'exposició «Flames a la frontera: Catalunya i loa Gran Guerra»

Imatges de la jornada

Signatura de la donació. D'esquerra a dreta: Joshua Cesa, Chiara Isadora, Margarida Sala i Mariona Companys

La directora del Museu d'Història de Catalunya firmant el document de donació

Fotografia de grup. D'esquerra a dreta: Mariona Companys, Raquel Castellà, Chiara Isadora, Margarida Sala, Joshua Cesa, i Francesc Montero