El projecte de fotografia jove del Museu d’Història de Catalunya

Blog Foto Report. El taller de fotografia jove del Museu d'Història de Catalunya

Blog Foto Report. El taller de fotografia jove del Museu d'Història de Catalunya

Activitat en línia per a estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius que permetrà l’alumnat treballar una temàtica social del seu interès a partir de la creació d’un reportatge fotogràfic.

L’objectiu del projecte és propiciar una reflexió sobre allò que envolta als joves, partint sempre dels seus interessos, tot estimulant la mirada crítica cap el seu entorn proper. A la vegada, i gràcies al taller del fotoreporter col·laborador del museu Quim Farrero, aprenen a utilitzar la fotografia d’una manera reflexiva i creativa, alhora que a construir una narració a través de les imatges.

Per tal de triar el tema els alumnes exploren el seu entorn més proper, el barri, les seves llars o, fins i tot, el mateix centre educatiu, i prenen nota de tots aquells aspectes socials que els agradaria destacar, tant positivament, com amb caràcter de denúncia. Posteriorment, es posa en comú el resultat de la recerca de camp i, mitjançant un debat a classe, es pren la decisió de quina serà la temàtica sobre la qual tractarà el fotoreportatge col·laboratiu.

Enllaç blog Foto Report

https://fotoreport.mhcat.cat/

Enllaç al clip

https://www.youtube.com/watch?v=namcccnrMLU&t=3s

Informació pràctica

Dia i hora: a convenir

Durada aproximada del taller: 1h

Durada del projecte: un mes aproximadament

Preu:  97€

Lloc: Activitat en línia

Edat recomanada: estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius

Informació i reserves: mhc.serveiseducatius@gencat.cat

Aforament: grup classe