Visita guiada a l'exposició 'La vaga de la Canadenca'

Visita guiada a l'exposició 'La vaga de la Canadenca'

Visita guiada a l'exposició 'La vaga de la Canadenca'

En el marc de l’exposició La vaga de la Canadenca, el museu us ofereix visites guiades en les que es treballa la vaga de la canadenca en el context dels moviments de reivindicació social.

La visita situa la vaga en el context polític i social del seu moment i fa un recorregut per la llarga lluita que va aconseguir la reducció de la jornada laboral. Alhora, l’exposició permet copsar com la consecució de les 8 hores va suposar una fita important en l’assoliment d’unes condicions de treball més dignes, i reflexionar sobre la vigència de la lluita pels drets laborals avui dia.

Concretament, la visita a l’exposició es vincula als següents temes que formen part del currículum d’història de batxillerat:

  • Com a matèria comuna, tracta els Conflictes al primer terç del segle XX, tant pel que fa a les transformacions econòmiques i socials com en la Crisi del sistema de la Restauració (tot i que aquest període l’hauríem de circumscriure a la descomposició del sistema entre 1917 i 1923).
  • També es desenvolupen temes relacionats amb el currículum d’Història del món contemporani del Batxillerat d’Humanitats i Ciències Socials, en concret el moviment obrer fins 1914, la Segona Revolució industrial i la Primera Guerra Mundial.

Informació pràctica 

Durada: 1 hora

Nombre d’alumnes per educador: 25 alumnes

Preu de l’activitat: 65 €

Informació i reserves: Tel. 93 225 42 44 | mhcvisites.cultura@gencat.cat