Diada Nacional de Catalunya 2016

El Museu d’Història de Catalunya celebra la Diada Nacional de Catalunya amb una jornada de portes obertes i dues activitats especials que, durant el cap de setmana, ens recordaran la Guerra de Successió i l'Onze de setembre de 1714, episodis clau de la nostra història.

Dissabte 10 de setembre al matí, el museu convida a fer una passejada pels escenaris cabdals de la Guerra de Successió a Barcelona, com el baluard del migdia o el Fossar de les Moreres. El setge, que es prolongà durant catorze mesos i culminà l'11 de setembre de 1714, suposà l'abolició de les constitucions i de les institucions de govern pròpies del Principat i va comportar grans canvis en la fisonomia de la ciutat.

I diumenge, 11 de setembre, l'accés al museu serà gratuït i es podrà participar en una visita guiada especial als espais de l'exposició permanent dedicats a la Guerra de Successió i l'Onze de Setembre. A més de l'exposició permanent, també es podrà visitar l'exposició temporal L'aventura d'aquell jove reporter belga al Tibet i la terrassa-mirador, on es pot contemplar una de les millors vistes de Barcelona i del port vell.