Activitats educatives

Catalunya: una història per a tu

Catalunya: una història per a tu

Recorregut pel museu per tal de conèixer els trets essencials que configuren la història de Catalunya, les cultures que han format les arrels, el naixement i la força de Catalunya a l’època medieval, els fets que van portar a la pèrdua de la independència política, la configuració de la Catalunya moderna a partir de la revolució industrial, la Guerra Civil i la recuperació democràtica.

Quins continguts estructuren l’activitat?

L’itinerari ofereix una visió de tot el Museu, buscant trets en comú amb els visitants i aquells que marquen la identitat política i cultural de Catalunya. Els temes que estructuren la visita són:

  • Les cultures que han format les arrels culturals del país
  • El naixement i la força de Catalunya a l’època medieval
  • Els fets que van portar a la pèrdua de la independència política
  • La configuració de la Catalunya moderna a partir de la revolució industrial
  • La Guerra Civil i la recuperació democràtica

Com és la dinàmica de l’activitat?

Aquesta activitat es fonamenta en senzilles explicacions en cadascun dels àmbits de treball. En la mesura de les possibilitats del grup, se’ls proposa que les intervencions es facin en català.

Què aprendrem?

A més d’introduir al grup en la història de Catalunya perquè puguin entendre el context en el que es troben, els alumnes es relacionen en un entorn lingüístic en català. Aquesta activitat s’ha desenvolupat en el marc dels programes d’acollida lingüística del Consorci de Normalització Lingüística, amb el propòsit de promoure i difondre la llengua, la història i la cultura catalanes, i així facilitar la integració social dels nouvinguts.

Informació pràctica 

Nivell recomanat: Formació d'adults. Adreçat a col·lectius de nouvinguts, especialment a alumnes del Consorci de Normalització Lingüística

Durada: 1 hora i 30 minuts

Nombre d’alumnes per educador: 25 alumnes

Preu de l’activitat: 81 €

Informació i reserves: Tel. 93 225 42 44 | mhcvisites.cultura@gencat.cat