Activitats educatives

Aquest curs el Museu d’Història de Catalunya us presenta un programa educatiu pensat per a motivar l’aprenentatge i el gaudi de la història en el vostre alumnat, mantenint l’oferta d’activitats presencials i consolidant-ne d’altres que es desenvolupen en línia.

En aquest sentit, us presentem Foto Report, el taller de fotografia jove del MHC: una proposta per reflexionar sobre un tema social d'interès pels nois i noies a través de la creació d'un reportatge fotogràfic que es publicarà en un blog del Museu. L'activitat, adreçada a ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, arrenca amb un taller en línia impartit per un reporter professional que facilitarà a l'alumnat les eines que necessita per crear el reportatge.

Destacar també que l’activitat al museu torna plenament a la normalitat, amb tots els recursos didàctics que aquest ofereix al vostre abast. L’oferta educativa està formada per activitats diverses, que potencien la participació de l’alumnat i volen despertar la curiositat cap a les diferents maneres de viure en temps passats.

A banda de les activitats presencials, a l’apartat web El museu a l’aula també trobareu diferents propostes perquè des dels vostres centres pugueu treballar diferents moments de la història, al vostre ritme, tot adaptant-les a la vostra manera de fer. Algunes d’elles disposen de material complementari, que podeu demanar gratuïtament en préstec.

Us convidem a visitar amb el vostre grup les exposicions temporals que vindran amb el nou curs: Crim i delicte, exposició que tindrà com a eix diferents peces provinents del fons històric de la Universitat de Barcelona (novembre-febrer); Espero una postal (novembre-febrer): un recorregut que, a partir d’històries particulars, permet conèixer la història d’aquest suport i mitjà per a la comunicació interpersonal. I per últim, l’exposició Dones il·lustradores (març-octubre), que recollirà dibuixos d’il·lustradores catalanes provinents  del fons de la Biblioteca de Catalunya.

El servei educatiu del museu es posa a la vostra disposició: per qualsevol dubte o consulta teniu el nostre suport continu a través del correu electrònic mhc.serveiseducatius@gencat.cat.

 Bon curs 2022-2023!