Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya

Casa Museu Verdaguer de Folgueroles

Casa Museu Verdaguer de Folgueroles

La Casa Museu Verdaguer és la llar d'infantesa del poeta romàntic Jacint Verdaguer (1845-1902) i la seu de la Fundació Jacint Verdaguer, l'entitat sense ànim de lucre dedicada a l'estudi, la preservació i la difusió del llegat del poeta que va posar les bases de la literatura catalana moderna.

El museu, dedicat de forma monogràfica a Verdaguer és, amb més de 50 anys d'història, el primer museu literari català i un dels impulsors de la xarxa de centres de patrimoni literari català (Espais Escrits).

L'edifici, situada al carrer Major núm.7, data del s. XVII i mostra com era la vida d’una família de pagès de poble a mitjans del s.XIX. Ens introdueix a la biografia i l’obra de l’autor a través de d'aquest edifici singular, del relat de la vida dels seus estadants, de peces d'art vinculades a Verdaguer i de llibres d'especial interès històric.

Més enllà de les parets de la Casa Museu, Folgueroles es pot entendre tot ell com un museu obert, que s’estén pel territori i ens dona l’oportunitat de conèixer l’entorn vital de l’autor i la dimensió simbòlica de la seva producció literària. El museu és el punt de partida de les 'Rutes Verdaguer' que porten a descobrir el poble de Folgueroles, la ciutat de Vic i indrets de l’Espai Natural Guilleries-Savassona. 

Més informació a http://www.verdaguer.cat/