Programa de les festes i actes culturals de les noces d'argent de l'Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona

Programa de les festes i actes culturals de les noces d'argent de l'Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona

Programa d'esdeveniments de 22 x 16,3 cm, amb 12 pàgines, amb la portada i contraportada impreses a color. Inclou textos en blanc i negre a l'interior

Número de registre:

MHC7735

Categoria General:

Arts gràfiques

Nom de l'objecte:

llibre

Títol/Nom pròpi:

Programa de les festes i actes culturals de les noces d'argent de l'Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona

Data:

1934

Autor:

Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona, entitat productora

Dimensions

22 x 16,3 cm

Material / Tècnica

paper, imprès; tinta

inscripció

PROGRAMA noces d'argent deL'INSTITVTDCVLTVRAIBIBLIOTECAPOPVLARDELADONA·1909-1934 . Barcelona (inscripció de la portada)

Siglat: MHC7735

Procedència

Barcelona

Programa d'esdeveniments, de 12 pàgines, en commemoració de les noces d'argent (25é aniversari) de l’Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona. El document inclou una descripció dels esdeveniments i festes que tindrien lloc entre el març i maig de 1934 a l’entitat, destacant-se un viatge a Roma i el nord d’Itàlia, i un cicle de conferències de poesia, literatura i cultura.

L’Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona va néixer el 9 de març de 1909 per iniciativa de Francesca Bonnemaison i de les «Dames Cooperadores» de la parròquia de Santa Anna de Barcelona. Aquest de dones catòliques i catalanistes, preocupades per certes situacions socials que veien a diari, van decidir obrir una biblioteca per a dones amb l’ajuda de la parròquia, que aportava llibres i part del capital.

Des de ben principi l’espai gaudí de renom, i en menys de deu anys es va passar de les tres-centes sòcies inicials a més de tres mil, arribant a sobrepassar les vuit mil durant la celebració de les seves noces d’argent l’any 1934. Així, es va consolidar com un centre cultural que oferia una oferta educativa ben diversa, des de cursos de labors i costura, estudis de comerç, llengües, dactilografia, formació espiritual, comptabilitat...així com la possibilitat de realitzar formació preparatòria per accedir a estudis superiors. Complia, en definitiva, una tasca fonamental de culturització de les dones.

Després de la Guerra Civil, l’entitat fou cedida a la Diputació de Barcelona.