Celebrem un sarau barroc al Museu d'Història de Catalunya

Si no sabeu què era un sarau barroc, veniu a descobrir-ho aquest dissabte. 

Durant els segles XVII i XVIII, a la península Ibèrica, els saraus eren reunions molt selectes i exclusives en un saló. Reunien un sector escollit de la societat en salons privats en els quals, prescindint o no d’un gran banquet, hi havia molta música i dansa. Amb el temps, el concepte “sarau” s’ha anat associant a entorns festius diferents adquirint un caràcter més ampli i no necessàriament distingit.

El Museu d’Història de Catalunya ens trasllada a l’època barroca gràcies a la companyia Xuriach, que desembarcarà al vestíbul del Museu amb una quinzena de balladors i de músics amb guitarres, organitzant un ball on el públic podrà tastar els gèneres que han fet vibrar tantes generacions: follies, villanos, pavanes, xàqueres, canaris, paradetes, espanyolets...

Aquest repertori ha arribat fins als nostres dies, en gran part, a través de la tradició oral. Però també existeixen tota una sèrie de testimonis escrits en aquella època, per exemple, de la mà d’alumnes que prenien nota de les classes.

Doncs bé, al Museu d'Història de Catalunya ens proposem gaudir d'un bon sarau com els de fa segles. Una activitat amb música en directe que compta amb la participació dels alumnes del curs de dansa antiga que es fa al Museu de la mà de la professora Anna Romaní, on es podrà gaudir d’un repertori musical que seguirà fidelment els models de l’època i ens permetran reviure un sarau d’una manera molt especial. No t’ho perdis! 

Celebrem un sarau barroc al Museu d'Història de Catalunya:
Data: 1 d’abril.
Hora: 12h00
Espai: vestíbul
Preu: entrada lliure.

Consulta tots els detalls d'aquesta activitat. 

Vols aprendre a ballar dansa antiga? Consulta tots els detalls del curs