Histogamers

Comença la SEGONA temporada d'Histogamers!

Com sabeu, Histogamers és una iniciativa impulsada des del Museu d’Història de Catalunya en la que parlarem de diferents períodes històrics a partir dels videojocs. Val a dir que l’objectiu principal dels jocs sempre ha estat entretenir, de vegades sacrificant el discurs històric per potenciar la narrativa o la jugabilitat pròpia de cada títol, sovint elaborada en universos distòpics o barrejant conceptes que a la vida real mai han tingut o van tenir lloc.

L’objectiu d’Histogamers doncs, és complementar el discurs d’aquests jocs, on fins i tot ens atrevirem a fer hipòtesis sobre quins finals podrien haver tingut si els guionistes haguessin seguit la història fil per randa, de la mateixa manera que comentar per exemple que hagués succeït si dues civilitzacions ben diferents haguessin tingut contacte com és en el cas de molts jocs d’estratègia.

En aquesta segona temporada, cada directe consistirà en fer una presentació de conceptes nous que ja teoritzen els tipus de memòries històriques que podem trobar en els diferents videojocs de caire històric, i que després jugarem, dient les seves virtuts i defectes des d'aquesta vessant històrica i de memòria: sempre mantenint un caire didàctic però alhora lúdic. Finalment hi haurà un espai on el presentador o “streamer”, l'historiador Eudald Navarro, que condueix el directe respondrà preguntes i interactuarà amb els diferents espectadors que vulguin intervenir o fer preguntes a través del xat del canal de Twitch del Museu. Tot i que la interacció és constant!

Us hi esperem i volem que digueu la vostra entorn aquestes noves propostes i conceptes que s'estan generant entorn la funció històrica d'aquest tipus de videojocs!

Podeu veure la llista de videojocs recomanats en cada capítol de la primera temporada en aquest apartat: 

https://www.mhcat.cat/recerca/recursos_projectes/recursos_en_linia/histogamers_una_altra_historia

Informació pràctica

  • Dia: Dimecres 22 de febrer, dimecres 8 i 22 de març, dimecres 12 i 26 d'abril, i el capítol final el 10 de maig
  • Hora: 19h
  • Preu: activitat gratuïta online
  • Lloc: Canal de Twitch del Museu d’Història de Catalunya https://www.twitch.tv/mhistoriacat